Vasárnapig még az Ön antiszemitizmus érzékelésére is kíváncsi az EU!

Az Európai Unió Alapjogi Ügynöksége (FRA) január végén indította el a „Harmadik felmérés az antiszemitizmus érzékelése és tapasztalása” elnevezésű online kezdeményezését.

A felmérés kitöltése nyitva áll minden 16. életévüket betöltött zsidó önazonossággal rendelkező személy számára, mely körülbelül 30 percet vesz igénybe.

A kérdőív kitöltői segítséget nyújtanak az antiszemitizmus különböző megjelenési formáinak a részletesebb feltárására az Európai Unióban. A felmérést 13 EU-tagállamban (AT, BE, CZ, DE, DK, ES, FR, HU, IT, NL, PL, RO, SE) online végzik el. Az előzetes eredmények várhatóan 2023 végén lesznek elérhetőek.

Az RFA hangsúlyozza, hogy

a felmérés az antiszemitizmus – valamint a zsidó életmód népszerűsítése – területén érdekelt felek számára biztosítja a legátfogóbb megbízható bizonyítékot az EU-ban élő zsidók körében szerzett antiszemitizmussal kapcsolatos tapasztalataikról, beleértve az internetet is.

Ezek a bizonyítékok alapozhatják meg a célzott fellépést a zsidó élet védelmében az EU-ban. A felmérés korábbi fordulóinak eredményeit az Európai Bizottság felhasználta az EU antiszemitizmus elleni küzdelemre és a zsidó élet támogatására vonatkozó stratégiájának kidolgozására. A nemzeti politikai döntéshozók nemzeti stratégiák kidolgozásához használták fel, és értékes információforrás a kutatók és a civil társadalmi szervezetek számára.

forrás