Vandálok döntöttek le egy holokauszt emlékművet Izraelben

A rendőrség nyomozást indított a holokauszt hatmillió áldozatának emléket állító furulyázó figura szobrát megrongáló vandálok ügyében.

A ramat gani emlékszobrot kedden döntötték le ismeretlen tettesek. A helyi rendőrség vizsgálja, kik rongálhatták meg a furulyázó szobrot, összezúzva azt a hat kéményt is, melyek a vészkorszak alatt nácik által brutálisan meggyilkolt hatmillió zsidó áldozatnak állítottak emléket.

A város Dan régióra néző Har HaBanim kertjében álló szobrot Ruth Schteiff Roger, az auschwitzi haláltábor egyik túlélője tervezte meg, és állította fel.

„Erre a borzalmas látványra kellett ébrednem ma reggel,” nyilatkozta Ramat Gan polgármestere, Carmel Shama-Hacohen. „Azonnal a helyszínre siettem, hogy elsőkézből győződjek meg a károk mértékéről. Már meg is született a döntés arról, hogy a szobor és a teljes emlékmű helyreállításának finanszírozására külön forrásokat különítünk el.”

Ramat Gan önkormányzata bejelentette, a helyszínen térfigyelő kamerákat fognak létesíteni, hogy a jövőben hasonló esetek ne fordulhassanak elő.

Forrás: Ynetnews