Tűzijáték-bombát dobtak egy zsidó család otthonára Hollandiában

A családapa beszámolója szerint 20 éve folyamatosan támadásoknak vannak kitéve. 

video

 

Több tucat, családját ért támadásról számolt be Wouter Schmidt, akinek legutóbb tűzijáték-bombát dobtak családi otthonára Hippolytushoef városában.

A férfi elmondása szerint ez csak egyetlen eset volt a sok közül, és az elmúlt két évtizedben rendszeres támadásokat éltek át.

Az ügyben a város polgármestere, Rian van Dam is megszólalt, aki elítélte a történteket, illetve ígéretet tett arra, hogy kivizsgálják az esetet, és megkeresik az elkövetőket.

Az illetékes önkormányzat egyik ülésén Schmidt is részt vett, aki részletesen beszámolt a támadássorozatról. Elmondása szerint családtagjait rendszeresen obszcén „zsidózás” éri lakóhelyükön.

NLTimes úgy tudja: az egyik szomszéd látta, amikor egy 16 év körüli tinédzser fiatalok társaságában köveket dobált a család házára. „Húsz éve ez zajlik. És ezt a viselkedést mindig átveszi a következő generáció” — mondta a szomszéd. Más annak volt szemtanúja, amikor a tűzijátékot dobták a házra.

„Ébren voltam, amikor a bombát odahajították. Hallottam a robbanást és láttam a tetőn keletkező füstöt”

— mesélte a szemtanú, aki ugyanakkor azt is elmondta, hogy nem feltétlenül tartja érdemesnek jelenteni ezeket az eseteket a holland rendőrség számára, mert gyakran tehetetlennek bizonyulnak a hasonló esetekben.

forrás: neokohn