TEV a Holokauszt-emlékezet oktatásban – Tájékoztató Colleen Bell nagykövetasszony részére

Colin_Bell_Book_Launch_CEU_05212015_NA_34Május 21-én a Tett és Védelem Alapítvány képviselői részt vettek a Közép-európai Egyetemen megtartott, The Future of Holocaust Memorialization: Confronting Racism, Antisemitism, and Homophobia through Memory Work című könyv bemutatóján.

A Tom Lantos Intézet által kiadott kötet szerkesztője Pető Andrea, a CEU egyetemi docense, és Helga Thorson a kanadai University of Victoria egyetemi docense. A kiadvány bevezetőjét Bíró Anna-Mária, a Tom Lantos Intézet igazgatója írta.

A kiadvány, a kreatív civil és intézményi kezdeményezések fontos katalizátorként szolgálhat a jövőben a Holokauszt emlékezetének tanításában, a megkülönböztetés kezelésében, az okok feltárásában és innovatív képzési gyakorlatok bevezetésében.

Az európai és észak-amerikai szerzők nagyon fontos tanulmányokkal járultak hozzá a kötetColin_Bell_Book_Launch_CEU_05212015_NA_33 megjelenéséhez, amelyek új irányt jelölnek ki az emlékezetmunka oktatásában.

A Tett és Védelem Alapítvány részéről Barna Ildikó kulcsfontosságú publikációja került a tanulmánykötetbe:  Új téma bemutatása egy inspiráló környezetben, a magyar Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói között: Esettanulmány

Barna Ildikó, a TEV monitoring jelentéseinek készítője, emellett a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen tart szakkollégiumot, mint a TEV munkatársa.  Alapítványunk jogászával, Bodó Kristóffal együtt saját tananyagot dolgoztak ki a gyűlöletbűncselekmények és kezelésük tárgyban.

Mint ismert, a Tett és Védelem Alapítvány a május közepén Jeruzsálemben megrendezésre került Global Forum nemzetközi konferencián  mutatta be a 2014-es monitoring jelentését és aktuális kutatási eredményeit a különböző kormányok és civil szervezetek képviselőinek. A könyvbemutatón Barna Ildikó, a TEV kutatási igazgatója és Szalai Kálmán, a Brüsszel Intézet vezetője külön kérésére tájékoztatták az Egyesült Államok képviseletében résztvevő Colleen Bell nagykövetasszonyt a TEV antiszemitizmus-kutatásáról és éves monitoring jelentéséről is.