Szörnyű jelenetek New Yorkban: zsidókra támadnak a palesztin tüntetők

Gyújtóbombát dobtak zsidó amerikaiakra a város „gyémánt negyedében”, több zsidót inzultáltak és megvertek, egy étterem teraszán ülő zsidó vendégeket pedig köpködni kezdte egy palesztin zászlókkal vonuló csoport.


Az elmúlt napokban megszaporodott az antiszemita incidensek száma az Egyesült Államokban, miután nagy palesztin párti tüntetéseket tartottak és a tömegek több helyen a helyi zsidó lakosságon vezették le az Izrael iránt érzett gyűlöletüket. A közösségi oldalakra több videó is felkerült, amelyeken a támadások láthatóak.

Csütörtökön egy palesztin párti tüntetés erőszakba fulladt, miután a tömeg egy része úgy döntött zsidók által lakott negyedeken vonulnak át – írja a Post Millennial

Több embert letartóztattak a rendőrök, és néhányan kórházba kerültek, miután nekik támadott a tömeg.

video

Egy New Yorki étterem teraszán a zsidó vendégeket leköpködte és inzultálta az elvonuló palesztin tömeg.

A TikTokon az Egyesült Államokban is divatba jöttek a palesztin párti videókihívások. Michiganben egy fiatal lány feltöltött egy videót, amin szemétnek nevez egy idős hölgyet, amiért a házán ki van tűzve az Izraeli zászló, közli vele, hogy „éljen Palesztina” és, hogy megérdemlik a zsidók, ami velük történik.

A palesztin tüntetők New Yorkban a beszámolók szerint gyereket küldenek be az izrael-barát tüntetők közé, ellopják a zászlójukat,vagy provokálják őket és megpróbálnak erőszakos jeleneteket szítani.

Nem csak a tüntetéseken szaporodtak meg az antiszemita inzultusok, New Yorkban csütörtökön hátulról megtámadtak egy ortodox zsidó férfit, mikor az autójánál telefonozott.

forrás: neokohn