Pmonitor: Szálasi-rajongó a Jobbik siófoki jelöltje

onk7.previewElőző cikkünkből már kiderült, hogy Berkes Gábor, a Jobbik siófoki országgyűlési képviselőjelöltje (egyben a párt kadarkúti elnöke) előszeretettel hirdeti a zsidó világösszeesküvésről vallott nézeteit és oszt meg holokauszttagadó cikkeket (pláne, ha azt képviselőtársai írták).

További megosztásai alapján Berkes nemcsak képviselőtársai írásaiból tájékozódik, hanem pl. a „Metapédia” című (saját meghatározása szerint „nemzeti szocialista wiki”) oldalról is, ahonnan az „Auschwitzi statisztika” című szócikket reklámozta, amelyben az olvasható, hogy „a holocaust szélhámosság volt”. (A szócikk egyébként egy számtalanszor leleplezett, hamis Vörös Kereszt-jelentésre épül, amelyet többek között maga a Vörös Kereszt is megcáfolt.)

Egyéb megosztásai alapján nyugodtan kijelenthetjük, hogy véletlenül sem újnáci Jobbik jelöltje nemzetiszocialista nézeteket vall.  Berkes többször is kifejezte tiszteletét Szálasi Ferenc felé, többször reklámozta a „nemzetvetető” idézeteit, máskor Hitler Mein Kampfját ajánlotta ismerősei figyelmébe.

Ezek után nem meglepő, hogy a rasszista uszítás sem áll távol Berkestől. „A zsidó nem más, mint egy barbarisztius és kegyetlen élősdi más népek nyakán. A legnagyobb ellensége minden fejlődésnek, visszakövetelője minden rothadásnak” – olvasható az egyik általa megosztott képen. „Cigányok. Hazánk kártevői. (…) Takarodjatok innen!” – tette közzé tavaly a Jobbik hivatalos „Cigány-magyar együttélést” segítő programjától némileg eltérő véleményét.

Forrás: pmonitor.hu