Ózd alpolgármestere és a náci karlendítés

Érdekes kép jutott el hozzánk, amelyen Ózd alpolgármesterére hasonlító férfi karlendítésnek tűnő mozdulatot tesz. Frissítés: nem sokkal 14 óra előtt Farkas Péter Barnabás reagált délelőtti megkeresésünkre, ezt a cikk végén közöljük.

Farkas Péter Barnabás 2018-ban részt vett egy látogatáson Ózd lengyel testvérvárosában, Chorzówban. Az eseményről számos kép készült, amelyek megtalálhatók Ózd honlapján is. Ám úgy tűnik, készülhetett még egy, amelyen egy, Farkas Péter Barnabáshoz kísértetiesen hasonlító, és Farkasnak a látogatásról készült egyik fotón látható öltözékével gyakorlatilag megegyező öltözéket viselő férfit a Chorzówtól nem messze fekvő Katowicében, a Szilézia történetét bemutató múzeumban fotózták le, ahol épp egy, a kiállítás részeként zsidóellenes feliratokkal ellátott épület előtt áll, és karlandítésnek tűnő mozdulatot tesz.

2018 szeptemberében Chorzów és Ózd húszéves testvérvárosi kapcsolatát ünnepelték egy találkozóval Lengyelországban. Az eseményről Ózd város honlapja számolt be. Mint írják, a magyar delegáció részt vett egy ünnepi testületi ülésen, illetve egy gálaműsoron is, amelyet a két évtizedes barátság tiszteletére, illetve a sziléziai település várossá avatásának 150. évfordulójára rendeztek.
A beszámoló szerint a kulturális programok között szerepelt a Megyeháza, illetve a Szilézia történetét bemutató interaktív múzeum meglátogatása is. A programokról fotók is készültek, amelyeket közzétették Ózd város honlapján, ezek itt láthatók.

A jelek szerint a látogatáson azonban készült más fotó is: egy, az atv.hu-hoz eljuttatott képen egy, Farkas Péter Barnabás jobbikos alpolgármesterhez kísértetiesen hasonló férfi látható, a látogatáson az alpolgármester által viselttel gyakorlatilag megegyezőnek tűnő ruházatban, ahogy a Szilézia történetét bemutató múzeumban egy, a kiállítás részeként zsidóellenes feliratokkal ellátott épület előtt áll, és a kezét – hasonlóan a nácik karlendítéséhez – a magasba emeli.

 

a cikk itt folytatódik