Netflix sorozat gúnyolódik Anne Frankon

Az új „Historical Roasts” történelmi stand-up komédiasorozat egyik epizódja éppen Anne Frankot vette célba ízléstelen poénjaival, amivel számos nézőt felingerelt.

A híres történelmi szereplőket gúnyoló műsorban Anne mellett terítékre került Adolt Hitler és Franklin D. Roosevelt is, mindhármukat zsidó színész alakította.

„Mindenki hősként és bestseller íróként ismer, de számomra te mindig is csak a kis 825060-es számú leszel,” mondja az epizódban Hitler Annenak, majd hozzáteszi, „a történetek közül amit olvastam, Anne, a te könyved messze a leglobbanékonyabb.”

A műsor házigazdája, Jeff Ross, aki maga is zsidó származású színész, sárga csillagot visel a műsorban, és elismeri, hogy „továbbra is zajlanak népirtások szerte a világon.”

Ross szerint ha a nézőket sérti bármi amit a műsorban látnak, „csak csinálják azt, amit FDR (Franklin D. Roosevelt) tett, és forduljanak el.“

Anne karaktere az epizódban kijelenti, hogy mivel a padláson „szívás volt az élet” piszkos vicceket talált ki, gúnyolódott a dolgokon minden fájdalom közepette mindig nevetett, mert „így csinálják a zsidók.” Megkéri továbbá a nézőket, hívják fel a Netflixet, és kérdezzék meg, miért van 5000 dokumentumfilmjük Hitlerről, és egy sem róla.

Az amszterdami Anne Frank Ház „ízléstelen szatíraként” jellemezte a show-t. A holland antiszemitizmusfigyelő szervezet, Izraeli Információs és Dokumentációs Központ (CIDI) twitter-bejegyzésében szintén elítélte az epizódot, rámutatva, hogy sokszor elfelejtődik, hogy vannak még túlélők, és hogy a traumák a következő generációkban is tovább élnek.

(Forrás: JTA)