Londonban és Brüsszelben tárgyalt a TEV vezetősége

cstLondon-Brüsszel, 2014. február 20. – A Tett és Védelem Alapítvány vezetősége megbeszéléseket folytatott a londoni székhelyű CST (Community Security Trust) vezetőivel, valamint az EBESZ különmegbízottjával a kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséről.

A TEV vezetői tájékoztatást kaptak a CST által kifejlesztett monitoringrendszer működéséről, valamint Michael Whine, kormányzati és nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgató, ismertette a rendvédelmi szervekkel fennálló együttműködésük folyamatait és a kapcsolattartás elemeit.

Rabbi Andrew Baker, az EBESZ elnökség antiszemitizmus elleni küzdelemmel megbízott képviselőjével áttekintették az antiszemitizmus elleni fellépés legújabb európai és nemzetközi kérdéseit.

Bodnár Dániel, a TEV Kuratóriumának Elnöke, tájékoztatta a zsidó szervezetek vezetőit a magyarországi antiszemita jelenségekről és tendenciákról, valamint a TEV megbízásából készült legújabb kutatás eredményeiről.

A tárgyalásokon megállapodtak abban, hogy a kétoldalú együttműködést formális keretek között rendszeresítik és kiterjesztik több, határokon átívelő kezdeményezésre is.