Izraelben járt a Tett és Védelem Alapítvány

TaglitBudapest, 2014. február 6. – A Szochnut és a Tett és Védelem Alapítvány között létrejött együttműködés újabb állomásaként, a TEV vezetése február 9-én a Táglit program keretében Izraelben tartózkodó magyar csoport számára tartott előadást az alapítvány működéséről, eredményeiről és jövőbeni terveiről.

A Taglit Birthright Israel program egy tíznapos ajándék felfedezőút Izraelben, célja, hogy minden zsidó fiatal eljuthasson Izraelbe és minél teljesebb képet kapjon az ország történelméről, kultúrájáról, társadalmáról, földrajzáról. A programban szerepel többek között városnézés, túrázás, múzeum látogatás.

Taglit2Az alapítvány Herzl-központban tartott tájékoztatójának témája volt többek között az elmúlt év során, az antiszemitizmus-monitoring során szerzett tapasztalatok és eredmények, a jogszabályi környezetben tapasztalható változások és fennálló anomáliák. Szalai Kálmán, az alapítvány titkára előadásában ismertette a fiatalok számára az egyéni felelősségvállalás és az önkéntes tenniakarás TEV által biztosított lehetőségeinek szervezeti kereteit.

A tájékoztató rendkívül pozitív értékelése kapcsán a szervezőkkel egyetértésben a Tett és Védelem Alapítvány tájékoztatója rendszeres eleme lesz a további Taglit-csoportok programjának.