Ismét neonáci molinót helyeztek ki Szolnokon

A szolnoki rendőrség két fiatalt igazoltatott és állított elő azt követően, hogy újabb önkényuralmi jelképet tartalmazó molinó jelent meg a Széchenyi városrész aluljárója felett – adta hírül a Magyar Narancs.

Amint arról hétfőn beszámoltunk, a szolnoki Tiszavirág hídra ismeretlenek egy Hitlerre emlékező molinót helyeztek ki, amelyen a birodalmi kancellár egy elhíresült mondata és születésének ideje volt látható. A transzparenst e helyiek eltávolították, a rendőrség feljelentés-kiegészítést rendelt el az ügyben.

A Szolnok megyei rendőr-főkapitányság az első esettel kapcsolatban azt írta, hogy ismeretlen személyek feszítettek ki egy önkényuralmi jelképet is tartalmazó nagyméretű molinót április 19-én 12 óra körül Szolnok egyik hídjára. A közlemény szerint a rendőrjárőrök április 20-án 19 óra 40 perc körül egy tartalmában eltérő, de szintén önkényuralmi jelképet tartalmazó másik molinót észleltek a város egyik vasúti felüljárójánál. A helyszíni igazoltatásokat követően a hatóságok két fiatal férfit állítottak elő, akiket gyanúsítottként kihallgattak. A terheltek beismerő vallomást tettek. A Szolnoki Rendőrkapitányság önkényuralmi jelkép használata vétség elkövetése miatt indított eljárást – olvasható a közleményben.

Berman Dávid, a Szolnoki Zsidó Hitközség elnöke szégyenletesnek és szomorúnak nevezte a történteket. „A Szolnoki Zsidó Hitközség nevében és minden jóérzésű ember nevében tiltakozásunkat fejezzük ki az ilyen megnyilvánulások ellen” – fogalmazott a szolnok.hu-nak.