Hitlert éltette a jobbikos Merényi Imre László

MerényiAz elmúlt héten több alkalommal antiszemita posztokat, bejegyzéseket tett közzé Merényi Imre László Facebook oldalán. Merényi, a Jobbik naki helyi szervezetének elnöke, önkormányzati képviselő-jelölt volt a 2010-es önkormányzati választásokon.

Egy áprilisi 21-i bejegyzésében például ez olvasható: „A keresztények halálos ellenségei a zsidók! A múltban, jelenleg és a jövőben is! Választott nép volt a zsidó? Egy frászt! Csak kitalálták egy hazug mesét! És ezzel bolondítják a világot több ezer éve!”

Egy másik április 21-i bejegyzésében Adolf Hitler képet posztolta, a következő szöveggel kommentálva: „125 éve született Adolf Hitler! A Führer élt, él és élni fog! Adolf Hitler wurde vor 125 Jahren geboren! Der Führer lebte, lebt und wird leben!”. Majd így fogalmaz: „A Magyarnak nem a megváltóra van szüksége, a Magyarnak arra van szüksége, hogy ez a sok korcs zsidó és kommunista eltűnjön, visszavegyük a földjeinket az elrabolt gyárainkat, nemzeti értékeinket.”

Nyíltan vállalja nézeteit

Merényi Imre László állandó szélsőséges, antiszemita kijelentései miatt már a P-monitorra is felkerült. Facebook-os bemutatkozásában a következő ars poetica olvasható: „büszkén vállalom és viselem Magyarságom. A Jobbik Nak- i szervezetének az elnöke vagyok. “Nemzetünk szolgálatában meghalni lehet. De elfáradni soha!” Szálasi Ferencz.  (sic)”

Meggyőződése, hogy a zsidók állnak az Európiai Unió mögött, akikről egyébként úgy vall, „a zsidó csak zsidó de nem ember.” Általában jellemző rá a trágár, gyalázkodó stílus (az interneten fellelhető megnyilvánulásainak nagy része ilyen témájú).