„Zsidó megbízásra gyilkolták a cigányokat” – Újabb antiszemita posztok a jobbikos Gurmai Mihálytól

Gurmai Mihály2„Zsidó megbízásra gyilkolták a cigányokat Magyarországon!” – ezzel a címmel tett közzé egy rövid videó bejátszást Gurmai Mihály, a Jobbik vesztői elnöke Facebook oldalán április 21-én (hétfőn). A videó szerint a 2009-es cigányok ellen elkövetett brutális gyilkosságok vádlottjainak zsidó érdekeltségei vannak – ezzel utalva arra, hogy a „megbízó valójában a zsidó háttérhatalom” lehetett.

Szintén hétfőn posztolta a jobbikos politikus a Betyársereg Adolf Hitlert éltető videóját. A videóhoz a következő kommentárt fűzik a készítők: „Ideológiai gondolkodástól függetlenül, bátran kijelenthetjük, hogy Adolf Hitler kiemelkedő személye új irányt matatott az öreg kontinensen a nemzetek Európája felé. Isten éltesse emlékét, és soha ne hunyjon ki az a harci szellem, amelyet ő képviselt”.

Gurmai Mihály nem először tett közzé antiszemita tartalmat Facebook oldalán. Már a P-monitor is beszámolt róla, hogy április 17-én egy olyan cikket posztolt, amely azt taglalja, hogy az Izraelt megalapító cionisták felelősek a holokausztért.

Gurmai azt is nyíltan vállalja, hogy a betiltott Új Magyar Gárda félkatonai szervezet tagja, háttérképén ugyanis az egyik rendezvényükön gárdista egyenruhában feszít. Mindezek után nem túl meglepő az sem, hogy Gurmai fontosnak tartja az azóta megszűnt “Szálasi Ferenc tisztelői” című oldalon elhelyezett Szálasi-idézeteket is megismertetni potenciális szavazóival.