Hitlerre felesküdött nácik buktak le Németországban

A „Farkasok Brigádja 44” szélsőjobboldali csoportnál tartott házkutatás során fegyvereket és náci jelképeket is találtak a rendőrök – írja a The Jerusalem Post.

A most betiltott, „Farkasok Brigádja 44” tagjainál tartott kedd kora reggeli házkutatás során számszeríjat, machetét, késeket foglaltak le. A szélsőjobboldali csoport a hatóságok szerint náci állam felállításáért küzd.

A csoport  Hessenben, Mecklenburgban és Észak-Rajna-Vesztfália tartományban élő 11 tagjának otthonában tiltott náci szimbólumokat is találtak – derül ki a belügyminisztérium közleményéből.

„Hazánkban nincs helye olyan csoportnak, mely gyűlöletet szít és propagálja a náci állam újjáalakítását”

— mondta Horst Seehofer belügyminiszter.

A „Farkasok Brigádja 44” tagjai nyíltan hűséget fogadnak Adolf Hitlernek

és megpróbálják megszüntetni a demokratikusan működő államot, miközben propagálják a rasszizmust és az antiszemitizmust – közölte a minisztérium.

A kormány betiltotta a csoport szimbólumait is, például a 44-es számmal jelölt két gránátos koponyát.

A náci kódexben a négy a D betűt jelöli az ábécé negyedik betűjeként, a 44 szám az úgynevezett „Dirlewanger Divízió” rövidítése, mely az egykori SS egyik félkatonai egységére utal a második világháború alatt, amely különös brutalitása miatt volt rettegett. Az egység annak az Oskar Dirlewangernek nevét viselte, akit azzal vádoltak, hogy a negyvenes években Fehéroroszországban civilek elleni tömegmészárlást rendelt el.

forrás: neokohn