Foglalás a booking.com-on: izraelieknek nincs szoba

53554875

Négy izraeli családból álló társaság szállást foglalt egy Baden-Würtenberg tartománybeli panzióban jövő augusztusra. Nem sokkal később e-mail üzenetet kaptak a szállásadótól, melyben arra kérték őket, hogy töröljék foglalásukat, “mert panziójuk nem való izraelieknek”.

A családok a Booking.com-on keresztül foglalták le a szobákat a Fekete-erdőben fekvő Zell am Harmersbach település Mattenhof nevet viselő vendégházában. Néhány nappal később azonban rossz angolsággal írt üzenet érkezett a panzióból: “Helló! Nem szeretnénk vendégeket fogadni Izraelből, mert szállásunk nem való nekik. Kérjük, törölje foglalását. A törlés nem kerül pénzbe. Kérjük, tegye meg. Köszönöm. Üdvözlettel, Schmider.”

A felháborodott izraeliek panasszal éltek a Booking.com felé. A közelmúltban az Airbnb oldalán diszkriminált izraelieket egy holland szállásadó. Őt azonnal törölték a cég partnereinek listájáról. A Booking.com azonban csupán annyit tett, hogy – állítása szerint – lejjebb vitte a Mattenhof vendégházat minősítő pontszámot. Amely jelenleg 7 ponton áll a lehetséges tízből, minősítése: “jó”.

A teljes cikk a zsido.com-on olvasható.