Egy kuvaiti lap szerint csak „mítosz” a holokauszt

Az Al-Anbaa nevű kuvaiti hírportál azt is állítja, hogy a második világháborúban több muszlim halt meg, mint zsidó.

A szerző, Abdul Rahman Al-Issa cikke azzal kezdődik, hogy Izrael azért találta ki a holokauszt-történetet, hogy szimpátiát keltsen maga iránt, valamint pénzügyi és politikai zsarolás céljából, továbbá „hogy elfedje palesztinai testvéreink ellen elkövetett bűntetteit.” Az írásra az Elder of Zyon blog figyelt fel.

A kuvaiti lap szerzője „meglepőnek” tartja „az európai és amerikai kulturális és politikai elit hallgatását erre az olcsó zsarolásra. Különösen azért, mert a tények olyan világosak, mint a nap. Vagy az amerikai AIPAC ereje és befolyása az oka?” – nevezi meg a befolyásos Izrael–párti amerikai lobbiszervezetet egyfajta háttérhatalomként.

Al-Issa azt állítja, hogy a legtöbb zsidónak még a háború előtt sikerült elmenekülnie Európából, sőt néhányan még saját céget is alapítottak az USA-ban és Kanadában. A megmaradt zsidókat koncentrációs táborokba internálták más politikai disszidensekkel együtt – bagatellizálja a kuvaiti lap a holokauszt szörnyűségeit.

A cikk „történészekre” hivatkozva azt állítja, hogy a nácik csak 200-300 ezer (!) zsidót öltek meg, és azon tűnődik, vajon ennél több muszlim halt-e meg abban az időszakban, akár a brit hadsereg katonájaként, akár Észak-Afrikában. Majd a holokauszt tagadásáról és bagatellizálásától áttér annak megfordítására, mondván, az „igazi” holokauszt az, amit a palesztinok a zsidók alatt szenvedtek el.

„Mint mindig, a zsidógyűlölet legundorítóbb fajtáit az arab világ nagy részében nemcsak eltűrik, hanem tisztelik is. És mint mindig, most sem történik látható visszavágás” – állapítja meg keserűen az Elder of Zyon blog.

Kuvaitnak és Izraelnek nincs diplomáciai kapcsolata, izraeli útlevéllel be sem engednek senkit az országba, az izraeli árukat bojkottálják. A monarchia olyannyira nem támogatta Bahrein és az Egyesült Arab Emírségek megbékélési lépéseit, hogy nyíltan közölte, a palesztinokkal való szolidaritásuk miatt ők lesznek az utolsók, akik normalizálják kapcsolataikat a zsidó állammal.

Kuvaitban igen elterjedt az antiszemitizmus, az ország egyik vezető muszlim hitszónoka, Othman al-Khamees is hírhedt zsidógyűlölő. Az antiszemitizmust monitorozó amerikai Rágalmazás–ellenes Liga (ADL) tavaly decemberi írása szerint a kuvaiti oktatási minisztérium továbbra is az elmúlt évek állami kiadású tankönyveit használja, amelyek rettenetes antiszemitizmust tanítanak, emellett intoleránsak az ahmadi muszlimokkal, a bahá’i vallás követőivel és a keresztényekkel szemben is.

A nyolcadikosoknak szóló iszlám oktatási tankönyv egyik célja például az, hogy a diákok megtanulják, „a zsidók ellenségeskedése az iszlámmal és a muszlimokkal szemben régi és mélyen gyökerező”, és hogy „a viszály szítása, a paktumok felrúgása és a rosszindulat a zsidók eredendő jellemzői közé tartozik”. Más kuvaiti tankönyvek a mai napig hiteles forrásként tüntetik fel a Cion bölcseinek jegyzőkönyvét.