Brutálisan megtámadtak egy kisfiával sétáló zsidó férfit Londonban

„Egy rasszista férfi, aki elégedetlen volt a gyerek sebességével, fellökte az egyéves gyereket, azt kiabálva: „Mozogj kib** zsidó, leszúrlak és megöllek”, mielőtt összevagdosta volna az áldozat arcát/kezét”

– tweetelte december 30-án a Shomrim Stamford Hill, a helyi ortodox zsidó közösség biztonsági szolgálata. A kisfiút – tette hozzá a csoport – a földre teperte a támadó.

Az incidens, amelynél az anya is jelen volt, a legutóbbi a londoni zsidó lakosok elleni támadások sorozatában, amelyek egész évben történtek, és nem sokkal Halloween után tetőztek, amit a Shomrim „gyűlölet-bűncselekmények járványának” nevezett.

Az antiszemita gyűlölet-bűncselekmények egész évben folyamatos problémát jelentettek Londonban. December elején London Stamford Hill negyedében egy ortodox zsidó nőt zaklatott és bántalmazott egy ismeretlen elkövető.

A gyanúsított követte a nőt, azt kiabálva, hogy „mocskos zsidó”, majd elragadta a bevásárlótáskáját, majd röhögve a járdára borította a tartalmát – közölte a Shomrim Stamford Hill biztonsági szolgálat.

Egy másik incidens során egy taxisofőr azt kiabálta egy utolsó időszakos állapotos zsidó nőnek, hogy „Ez az utolsó alkalom, hogy zsidókat viszek, mivel Izraelben muszlimokat gyilkolnak”, miután utasát felvette a Homerton Egyetemi Kórháznál.

Augusztusban egy nő bottal támadt egy zsidó nőre a Seven Sisters negyed közelében, és azt ordította, hogy „Azért teszem, mert zsidó vagy”, miközben fejbe vágta és valamivel leöntött.

Másnap ugyanez a nő – akit egy szemtanú „sorozatos rasszistaként” jellemzett – szintén botot lóbálva támadt egy anyára és kisbabájára, miután folyadékot spriccelt a csecsemőre.

Ugyanezen a héten, a Shomrim szerint, három ember megszólított egy zsidó tinédzsert, és leütötte a kalapját a fejéről, miközben azt kiabálták, hogy „kib****** zsidó”.

A londoni hatóságok 2022 január és november között 534 antiszemita gyűlölet-bűncselekményt regisztráltak, csak november hónapban 45-öt. A december havi adatok hamarosan érkeznek.

Az antiszemitizmus 2021-ben is fő témává vált az Egyesült Királyság „nemzeti diskurzusában”

– derül ki a Community Security Trust (CST), egy angol nonprofit szervezet új jelentéséből, amely tanácsadást és biztonsági szolgáltatásokat nyújt a brit zsidóknak.

„A zsidó vonatkozású eseményekről szóló negatív médiatudósítás vagy politikai kommentár lehet teljesen legitim, tisztességes és a közérdeknek megfelelő”

– írja a CST.

„Mindazonáltal ezek a viták bátoríthatják az antiszemitákat, vagy aggodalmat kelthetnek a zsidókban, különösen, ha az ilyen kommentárok gyújtó hangnemet vagy hagyományos antiszemita toposzokat használnak”

— tették hozzá.

 

 

forrás