DOLGOZZUNK KÖZÖSEN AZ ANTISZEMITIZMUS ELLEN

 

A Tett és Védelem Alapítvány (TEV) közleménye

Budapest, 2018. március 27. – A TEV felkéri a Mazsihiszt, hogy jöjjön vissza a TEV kuratóriumába, egyben intézkedjen, hogy a Mazsihisz nevében egyetlen vezetője se támogasson antiszemita politikai közösséget. Ennek érdekében tegyen arról, hogy Erdélyi Miklós ne képviselhesse a magyar zsidóságot.

Erdélyi Miklós, a hódmezővásárhelyi Mazsihisz vezetője elment a Jobbik kampánygyűlésére és ott felszólalt annak érdekében, hogy a körzetben élők Kiss Attilára szavazzanak.

Kiss Attila a magyar Parlamentben egy frakcióban szeretne ülni a Jobbik országos listáján 11. helyen lévő Gyöngyösi Mártonnal, aki szerint itt az idő, hogy – idézzük – „felmérjük azt, hogy az itt élő, és különösen a magyar országgyűlésben és a magyar kormányban hány olyan zsidó származású ember van, aki bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarország számára”.

Kiss Attila egy frakcióban szeretne ülni a Jobbik országos listáján 9. helyezett Fülöp Erikkel, akinek együttműködési megállapodása volt az „Érpataki modell” kiterjesztéséről Orosz Mihály Zoltán egykori, mára megbukott polgármesterrel.

Kiss Attila egy frakcióban szeretne ülni a Jobbik országos listáján 10. helyen álló Janiczak Dávid alelnökkel, aki Hitler-hasonmással fotózkodott mosolyogva és polgármesteri kampányában azt ígérte: a Magyar Gárda segítségével dolgozik majd az ózdi közbiztonságon.

Kiss Attila egy frakcióban szeretne ülni az egykori skinhead-vezér Sneider Tamással, aki a Jobbik országos listáján most a hetedik helyen található és azt álltja, ha már kénytelen választani, akkor inkább legyen muszlim munkatársa, mint zsidó.

Kiss Attila azzal a Jakab Péterrel szeretne egy frakcióban ülni, aki a Jobbik országos listjának 15. helyéről megy a Parlamentbe, és aki teljes harci díszben grasszált a miskolci számozott utcákon – és más elszegényedett településeken -, „ingyenes telepfelszámolást”, azaz érpataki modellt sürgetve.

Hogy ki mindenki mással akar Kiss Attila együtt harcolni? A sort hosszan folytathatnánk, de most csak azok közül hoztunk példákat, akik a párt elnökének, Vona Gábornak döntése alapján 2018-ban az első tizenöt legmeghatározóbb jobbikos képviselő közé bekerültek. Ezek az emberek soha nem kértek bocsánatot mondataikért, soha nem bánták meg bűneiket, ahogy a párt elnöke is csak annyit tudott mondani egykori zsidózásairól és Parlament-nyitó fasiszta Gárda-mellényéről, hogy önazonos volt az akkori önmagával. Mindeközben a Jobbik alelnöke, Toroczkai László még néhány napja is egy lengyel szélsőjobboldali tüntetésen szónokolt.

A Jobbik egy olyan szélsőjobboldali politikai közösség, melynek vezetője a nyilvánosság felé eltüntetné a szélsőjobboldali ismertető jegyet, befelé azonban meghagyja pártjában a szélsőjobboldali politikusokat. Vona Gábor keresi tisztázatlan irányú politikájához azokat, akik legitimálják őt. Ehhez a legnagyobb nyereség, ha meg tudja magának szerezni a zsidóság bármely vezetőjét. Erdélyi Miklós személyében most ez sikerült is. A kérdés már csak az, hagyja-e a Mazsihisz, hogy Erdélyi Miklós képviselje a magyar zsidóságot.

A Tett és Védelem Alapítvány minden erejével azért küzd, hogy marginálissá váljanak a szélsőjobboldaliak a magyar közéletben. A TEV ebben együtt kíván dolgozni a Mazsihisszel, várja a szervezetet vissza az Alapítvány kuratóriumába. Egyben kéri a Mazsihiszt, tegyen határozott lépéseket annak érdekében, hogy a zsidóságot senki olyan ne képviselhesse, aki egy antiszemita párt támogatójaként tűnik fel a nyilvánosságban