Chábád-rabbikat fenyegetett meg halálosan, letartóztatták

Letartóztattak egy férfit, miután megfenyegette a New York-i Chábád központot – írja az Arutz7.

Letartóztatták a 37 éves Christopher Stephen Brownt, akit azzal gyanúsítanak, hogy New Yorkban három chábád rabbit gyilkossággal fenyegetett meg – közölte az észak-texasi szövetségi ügyészség.

Brown élettársát, a 28 éves Rebekah Jonest is letartóztatták, miután megtámadta a Christopher letartóztatására érkező szövetségi ügynököket.

A szövetségi főügyész szerint „a vádlott azzal fenyegetőzött, hogy rabbikat, valamint egyszerű állampolgárokat és a bűnüldöző szervek munkatársait is bántalmazza. Ezek a fenyegetések minden tekintetben törvénysértőek, és a helyi bűnüldöző szervekkel együtt továbbra is fellépünk velük szemben”.

A vádirat szerint Brown tíz nappal ezelőtt a szervezet honlapján keresztül megkereste a Crown Heights-i Chábád központját, és azt írta, hogy „meg akarja ölni az összes zsidót”.  Csatolt egy YouTube-videóra mutató linket is, amelyben ő szerepelt, amint a haszid rabbik kivégzésével fenyegetőzik.

Brown kijelentette, hogy „meg akarja vakítani az összes rabbit, és szét akarja lőni a fejüket”.

A haszid mozgalom a New York-i rendőrséghez fordult, amely bevonta az FBI-t is. Szövetségi ügynökök rajtaütöttek Brown otthonán, és megtalálták a számítógépet és a kamerát, amelyről a fenyegetéseket küldte.

A férfit gyilkossággal való fenyegetéssel vádolják, és az ügyészség öt év börtönbüntetést kér rá.

 

forrás