Antiszemita incidensek borzolták a kedélyeket a londoni derbin

Az Arsenal labdarúgócsapat vizsgálatot indított az észak-londoni rivális Tottenham Hotspur elleni mérkőzésen tapasztalt antiszemitizmusról szóló hírek miatt.

Az Arsenal szerint „két nyugtalanító antiszemita incidenst” vizsgálnak – számolt be a BBC News.

Az egyik Arsenal-szurkoló arról számolt be, hogy egy másik Arsenalos „durván sértő” antiszemita kijelentéseket tett. Állítólag antiszemita skandálásokra is sor került egy Islingtonban lévő pubban, ahol az Arsenal székhelye található.

Az Arsenal közleményben ítélte el a szurkolók viselkedését.

„A vasárnapi észak-londoni derbin történt egy incidens az Arsenal szurkolóinak részvételével, amelyben az egyik szurkolónk hallott durván sértő antiszemita kijelentéseket egy másik Arsenal-szurkolótól – közölte az Arsenal.

„Ugyanezen a délutánon megdöbbenéssel értesültünk egy incidensről az Islingtonban található The Cally pubban, amelyben más antiszemita skandálások is elhangzottak”.

„Elismerjük, hogy ez a viselkedés milyen hatással van sok zsidó szurkolóinkra és másokra, és elítéljük az ilyen jellegű nyelvhasználatot, amelynek nincs helye a sportban vagy a társadalomban” – tette hozzá a csapat.

Az Arsenal azt is közölte, hogy azon dolgozik, hogy azonosítsa az incidensekben érintett személyeket, hogy klubtilalomra ítéljék, és büntetőjogi felelősségre vonják őket.

 

forrás