A TEV eljárások sorozatát indítja újra a gyűlöletportál és a mögötte állókkal szemben

A Tett és Védelem Alapítvány fennállása óta számos eljárást kezdeményezett a szélsőjobboldali kuruc.info hírportál antiszemita, gyűlöletkeltő tartalmai miatt. Lassan hat éve már annak, hogy fellépésünk eredményeképpen nem tudja gyűlöletét terjeszteni a faceboook-on a neonáci oldal.

Alapításunk óta számos büntetőeljárást is kezdeményeztünk az honlap szerkesztőivel és az ott publikálókkal szemben, ugyanis a Büntető Törvénykönyvbe ütközői tetteikért a bíróság előtt kell számot adniuk. Bár feljelentéseink nyomán több esetben is elrendelte a bíróság a bűncselekményt megvalósító írások végleges törlését, azonban a hatóságoknak az elkövetőket mindeddig nem sikerült azonosítaniuk. Az elmúlt hetek fejleményei alapján ma már tényszerűen tudható, hogy a Mi Hazánk Mozgalomhoz szoros szálakkal kötődő személyek írják a gyűlöletcselekményeknek nagy nyilvánosságot adó hírportált. Amennyiben ezen személyek színvallása, abból a téves elképzelésből fakadt, hogy velük szemben ezen bűncselekmények elévültek, ki kell, hogy ábrándítsuk őket. Alapítványunk ugyanis valamennyi általunk indított és felfüggesztett büntetőeljárás folytatását kezdeményezi.

Szintén a Mi Hazánk Mozgalomhoz tartozó sajtóhír, hogy a szélsőjobboldali párt a Magyar Gárdához hasonló önvédelmi szervezet alapítására készül. A Tett és Védelem Alapítvány emlékezteti arra mindazokat, akik újabb radikális félkatonai szervezet létrehozására törekednek, hogy a közbiztonsági tevékenység jogellenes szervezése 2011. május 7. óta bűncselekménynek minősül. Alapítványunk minden lehetséges lépést meg fog tenni a szervezet létrejöttének, működésének megakadályozása, a szervezők és résztvevők felelősségre vonása érdekében.

Tett és Védelem Alapítvány