A TETT ÉS VÉDELEM ALAPÍTVÁNY FELJELENTI LENHARDT BALÁZST HOLOKAUSZTTAGADÁSÉRT

LenhardtBudapest – A Tett és Védelem Alapítvány megdöbbenéssel értesült arról, hogy a Parlament 2013. június 17-ei ülésnapján Lenhardt Balázs volt Jobbik, jelenleg független képviselő felszólalásában a vészkorszak túlélőit „úgynevezett holokausztáldozatok” -nak nevezte.

A Tett és Védelem Alapítvány a képviselő ellen legutóbb 2012. december 20-án tett feljelentést közösség elleni izgatás vádjával, melynek következményeként az Ügyészség kérelmét a képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére vonatkozóan, ugyanezen napon, 2013. június 17-én döntő többséggel szavazott meg az Országgyűlés.

A magyar büntetőjog mind a holokauszt tagadását, annak kétségbevonását, mind a jelentéktelen színben való feltüntetését bünteti. Lenhardt Balázs a felszólalásában használt „úgynevezett holokausztáldozatok” kifejezés használatával az Alapítvány álláspontja szerint kétségbe vonta a nemzetiszocialista rendszer által elkövetett népirtás tényét, ezért büntetőfeljelentést terjesztett elő az Ügyészségen a képviselővel szemben.

Az emberi gonoszság és elvetemültség bemutatása lehet a holokausztnak máig ható, univerzális üzenete és tanulsága. Lenhardt Balázs azon dicstelen képviselők számát növeli, akik érzéketlenségben képesek milliók tervszerű népirtását a napi politikai érdekeik érvényesítésére felhasználni, ezzel kiírva magukat az európai, egyszersmind az egyetemes értékek vallóinak és elfogadóinak sorából.