A kínai légitársaság nem Izraelbe, hanem a Palesztin Területekre repül

hainan-airlines

A Hainan Airlines Pekingből Tel-Avivba tartó járatán felháborodva konstatálták az izraeli utasok, hogy a fedélzeti képernyőkön Izrael helyett a “Palesztin Területek” felirat volt olvasható úti célként.

“A kijelzőn követtem, hogy hol tartunk a repülésben. Megdöbbenve láttam, hogy úti célként a “Palesztin Területek” jelent meg a képernyőn, Izrael helyett.” – mesélte egy utas, aki fényképet is készített a monitorról. A képen látszik, hogy Szíria, Libanon és Ciprus neve feltűnt a kijelzőn, azonban Izrael egyáltalán nem, csak két város, Jeruzsálem és Tel-Aviv. Az utas a Facebookon is közzétette a fotót és panasszal élt a légitársaság felé.

A Hainan Airlines válaszában a következőket írta: “Köszönjük, hogy felvette velünk a kapcsolatot és felhívta figyelmünket erre a sajnálatos hibára. Légitársaságunk igyekszik minél hamarabb kijavítani a térképeket a szoftvert szállító külső cég együttműködésével. Fontos megjegyezni, hogy bizonyos felbontásnál látszik az Izrael felirat.  Izraelt továbbra is a kínai piac egyik fontos turisztikai célpontjának tekintjük, ahogyan eddig is tettük.”

A Hainan Airlines tavasz óta működteti heti három alkalommal a Peking-Tel-Aviv járatot, mely jó kihasználtsággal repül, és hamarosan már négy alkalommal közlekedik hetente.

A teljes cikk itt olvasható.

zsido.com