A Jewish Agency is támogatja Köves Slomó jelölését

A Zsidó Világkongresszus tagszervezete támogatja a magyar alelnöki pozíció betöltését.

köves3Ahogy arról korábban beszámoltunk Köves Slomót jelölték a Zsidó Világkongresszus alelnöki posztjára. A jelölést Izrael főrabbija, Jona Metzger is támogatta. A napokban megérkezett továbbá a Szochnut – Jewish Agency támogató levele is, amelyben csatlakoznak az EMIH vezető rabbijának jelöléséhez.

Ahogy arról Sessler György, a MUSZOE (Munkaszolgálatok Országos Egyesület) elnöke korábban beszámolt a Magyar Távirati Irodának, a Zsidó Világkongresszus jelölő bizottságának felkérésére, a magyarországi holokauszt túlélők képviseletében Köves Slomót jelölték a Zsidó Világkongresszus alelnöki posztjára. A jelölést Izrael főrabbija, Jona Metzger is támogatta. A napokban megérkezett továbbá a Szochnut – Jewish Agency támogató levele is, amelyben csatlakoznak az EMIH vezető rabbijának jelöléséhez.
Az 1929-ben alapított, Izrael Állama által támogatott, Jewish Agency, 80 országban, 450 kiküldöttel, a világ egyik legnagyobb nemzetközi zsidó szervezete, amely a modern Izrael értékeinek és a héber nyelvnek oktatását, valamint a diaszpóra zsidó közösségei és Izrael állam közötti kapcsolat építését tartja egyik fő tevékenységi területének. A Jewish Agency tagszervezete a World Jewish Congress-nek és a Világkongresszus 2009-es alapszabálya szerint nemzetközi tagszervezeteknek is joguk van a tisztújító közgyűlésen jelölést tenni.
Az ajánló levélben, Alex Katz, a Jewish Agency közép-európai igazgatója, a jelölt, közösségépítésben, valamint a társadalmi párbeszéd és az antiszemitizmus elleni fellépés területén kifejtett munkásságát méltatja.

zsido.com