„A cionisták küldték a zsidókat különböző táborokba” – hirdeti a Jobbikos Ágoston Tibor

agoston_tibor_sajtot_0_0Ismét antiszemita posztot tett közzé Facebook oldalán Ágoston Tibor, a Jobbik debreceni képviselője kedden. A bejegyzésében egy, az izraelkina.blog.hu oldalon található szélsőjobboldali körökben hetek óta terjedő – írásból idéz. A cikk szerint valójában cionisták szervezték meg a zsidók deportálását. Ezt azzal indokolja a szerző, hogy Izrael államot alapítók „kis köre” a zsidók nagy részét ki akarta zárni a „Szentföldön” való letelepedésből. „A Palesztinába jutáshoz nem volt elegendő a zsidó származás. Jó minőségű zsidó kellett legyen, magasabb minőségű anyagból gyúrva. A zsidók Palesztinába való belépésének feltétele az volt, hogy a majdani Izrael államnak ne legyenek a terhére.” – olvasható a cikkben. Az írás egyébként Roger Garaudy, francia filozófus holokauszt tagadó, „Az izraeli cionizmus pere” című könyvére hivatkozik.

Ágoston a későbbiekben a következő kommentet is hozzáfűzte bejegyzéséhez: „A cionisták küldték a zsidókat a különböző táborokba!”

Ágoston Tibor nem először tesz nyíltan, antiszemita, holokauszt tagadó kijelentéseket. Már a P-monitor is beszámolt róla, hogy a Jobbikos képviselő egy 2014. január 12-én tartott nyilvános rendezvényen – az ő megfogalmazásában „szándékos nyelvbotlásként” – „holokamu”-ként, illetve „holokaszt”- ként említette a holokausztot, és bírálta a Magyar Holokauszt – 2014 Emlékbizottság idei programját is. Kijelentését követően több személy és szervezet is elhatárolódott tőle. Kósa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere az önkormányzat nevében közleményében határolódott el a Jobbikos képviselő kijelentéseitől, valamint a Debreceni Zsidó Hitközség is tiltakozott az elhangzottakat követően. Az ügyben a Tett és Védelem Alapítvány is feljelentést tett.