A cigányozó jobbikos és a zsidózó cigány jobbikos

Kötél János

Kötél János

Kötél János jobbikos képviselőjelöt hatalmas fölénnyel nyert Mezőtúrön az időközi önkormányzati választáson. Történt ez annak ellenére – vagy éppen azért – hogy Facebook-oldalán rendszeresen posztol a cigányság ellen gyűlöletkeltő kirohanásokat, mi több, romák megölésére buzdítja követőit.

Vona Gábor pártelnök elhatárolódott a frissen megválasztott képviselőjük gyűlöletkeltő kijelentéseitől, azonban a  raklapgyártó cégnél dolgozó Kötél János árpádsávos zászlós, gárdaegyenruhás nyilvános borítóképén továbbra is a 2011-es gyöngyöspatai gárdafelvonulásról nosztalgiázik.

A Jobbik elnöke arra kötelezte cigánygyűlölő képviselőjét, hogy három napra költözzön roma származású párttársához, Jónás Kálmánhoz Hajdúszoboszlóra, amely rendelkezést Kötél, állítása szerint, be is fog tartani, amint szabadságot tud kivenni a raklapgyárban.

Kötél János Facebook-oldaláról

Kötél János Facebook-oldaláról

Vona azt is fontosnak tartotta leszögezni, hogy a Jobbik nem a cigányság, hanem a tisztességtelen emberek ellen küzd, legyenek azok akár cigányok, akár magyarok. Úgy látszik, a cigányokat megölni szándékozó és arra buzdító Kötél János a pártelnök szerint nem tartozik ebbe a halmazba.

Úgy tűnik, a háromnapos átnevelő szándékú vendégeskedésre nem a legjobb házigazdát szemelte ki a Jobbik elnöke. Jónás Kálmán ugyanis a saját Facebook-oldalán rendszeresen osztja meg szélsőjobbos hírportálok cikkeit, időnként vaskos zsidózással megtámogatva.