Vérrel összekent izraeli zászlós termékeket dobott piacra az Amazon

izraeli_veres_zaszlo_amazon-230x140Mi a közös egy zuhanyfüggöny, telefon tok és esernyő között? Az Amazon mindegyikből beszerezhetővé tett olyan termékeket, melyeken vérrel összekent izraeli zászló szerepel.

Nagy felháborodást váltottak ki azok a termékek, melyeket az Amazon nevű amerikai óriáscég egészen sokkoló külsővel dobott piacra. Az internetes áruház véres izraeli zászlót ábrázoló árucikkeket jelentett meg az oldalán csütörtök reggel – írta aJerusalem Post.

A mérsékelten ízléses dizájnnal ellátott termékcsaládból választható telefon tok, lábtörlő és esernyő, valamint díszpárna is. Az egérpad árát 7.99 dollárban határozták meg, míg a „vízálló fürdőszobai zuhanyfüggönyért” 34.99 dollárt kellene fizetniük a vásárlóknak, akik közül többen mélyen felháborodtak a termékek láttán.

„Szóval most az Amazon elfordult a politika és antiszemitizmus irányába? Szégyen, mi lesz a következő? Egy zsidó feje 50 centért? Vagy esetleg egy kis gázkamra-modell olyan gombbal, amit megnyomva zsidó áldozatok sikítását hallod?” – írta egy vásárló.

A kritikákra egyelőre hivatalosan még nem reagált az Amazon, azonban egy vevő panaszára azt írta az cég munkatársa, hogy: „Már eltávolítottuk az Amazonon keresztül közvetlenül elérhető listát. Jelenleg a (másik) termékeket egy harmadik üzleti fél árulja. Mindenképp jelenteni fogom ezt az eladót a vizsgálócsoportunk számára”.

zsido.com

 

Kép forrása: jpost.com