Tanárképzés ismét

Tett és Védelem Alapítvány

Tett és Védelem Alapítvány

A Tett és Védelem Alapítvány és a Zachor Alapítvány a Társadalmi Emlékezetért civil oktatási szervezet együttműködésében háromnapos tanártovábbképzésre kerül sor általános iskola felső tagozatán és középiskolában tanító kollégák, valamint tananyagfejlesztők, oktatási szakemberek, kollégiumi tanárok, tehetséggondozó programokban dolgozók, ifjúságvédelmi felelősök számára. Programunk célja, hogy tananyagainkat, azok pedagógia módszertanát megismertetve segítséget nyújtsunk a kollégáknak a holokausztról és az előítéletekről való oktatásban. Személyes történeteket feldolgozó multimédiás és digitális tananyagok, online pedagógiai platformok tanórai feldolgozási lehetőségeit mutatjuk be.

A képzés tematikája: történelem, emlékezet; előítéletek és oktatás; személyes történelem és oktatás; oktatási anyagok: multimédiás tananyagok használata (USC Soá Alapítvány és Zachor Alapítvány tananyagai), jó gyakorlatok; médiaműveltség; digitális műveltség fejlesztése; 21. századi módszerek és eszközök a holokauszt- és előítélet-mentesség oktatásában.

Helyszín: Közép-európai Egyetem Nádor utcai épülete (1051 Budapest Nádor utca 9-13.)

Időpont: 2015. november 20. – november 22. (minden nap kb. 9-17 óráig)

A képzésen való részvétel ingyenes, a résztvevők esetleges, az utazásra és szállásra vonatkozó költségeit a Tett és Védelem Alapítvány visszatéríti, a képzés napjaira étkezést biztosítunk.

Jelentkezés:

Jelentkezni az alábbi linken található adatlap kitöltésével és elküldésével lehet: http://goo.gl/forms/cwPdgTwXzN

A jelentkezéshez szükséges további dokumentumok:

1.Szakmai önéletrajz

2.Szakmai feladat: Az alábbi linken található 3 fénykép közül válasszon ki 1-et, és maximum 1 oldalban fejtse ki, milyen oktatási céllal, milyen keretek között, hogyan tudná felhasználni azt tanítása során.

(https://drive.google.com/open?id=1Ko7Dz1OsGtTAYPA_UA13fiyTt9NO5o15AyhZGiujuyw)

A jelentkezéshez szükséges 2 dokumentumot a zachor2007@gmail.com e-mail címre várjuk. A Tárgy mezőbe kérjük, írják a következőt: Holokauszt és előítélet-mentesség az oktatásban (november 20-22.)

A jelentkezés, és a dokumentumok beküldésének határideje: 2015. november 8. (vasárnap éjfél)

A jelentkezés eredményéről november 10-ig e-mailben küldünk értesítést.

További információ: Zachor Alapítvány zachor2007@gmail.com vagy +36 1 329 3190