Rashida Tlaib felháborítónak tartja, hogy az HBO egyik műsorában szóba került a zsidók arab országokból való elüldözése

Rashida Tlaib nem tudja elfogadni, hogy az HBO ismert műsorvezetője, Bill Maher szóba hozta a zsidók elüldözését arab országokból.

Ismét hallatott magáról Rashida Tlaib: a szélsőbaloldali, Izrael-ellenes demokrata párti kongresszusi képviselő az ismert komikus-műsorvezető „Real Time with Bill Maher” című műsorát pécézte ki magának, és a műsor bojkottjára szólított fel – írja a Jüdische Rundschau.

Bill Maher bűne az, hogy – egyébként Donald Trumpot is rendszeresen, élesen bíráló – műsorában még augusztus elején szarkasztikus megjegyezéseket tett az Izrael-ellenes BDS-mozgalomra („bullshit purity test„), amelynek pedig Tlaib lelkes támogatója.

Maher ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy korábban hány zsidót űztek el az arab államokból, hangsúlyozta, hogy az amerikai média valamiért nemigen említi ezt a tényt, és idézett több BDS-aktivistától, akik megkérdőjelezték Izrael létjogosultságát és „pénzsóvárnak” nevezték a zsidókat. A műsorvezető beidézte Tlaib harcostársát, Ilhan Omart, aki korábban kijelentette, hogy a zsidó állam „hipnotizálja” a világot.

A német zsidó lap szerint Tlaib azért szólított fel a műsor bojkottjára, mert tudja, hogy az ott kimondott tények igazak, és ez aláássa az Izrael veszélyességéről vallott narratíváját.

Mint arról többször beszámoltunk, Tlaib „apartheid-államnak” tartja Izraelt, és támogatja az antiszemita, a zsidó államot elszigetelni akaró BDS-kampányt. Tlaib és Omar augusztus közepén ellátogatott volna Izraelbe, pontosabban csak a Palesztin Hatóság területeire és Kelet-Jeruzsálembe, de Izrael – valószínűleg nem függetlenül Donald Trump kérésétől – kitiltotta őket.

Tlaib később lehetőséget kapott arra, hogy humanitárius okokból, ciszjordániai beteg nagyanyja meglátogatása céljából, belépjen Izrael területére, ezt viszont ő utasította vissza.

 

 

forrás: neokohn