Náci öltözetben masíroztak egy tajvani iskola diákjai

Az eseményről szóló fotók kiszivárgása után az ország elnöke felszólította az intézmény vezetőit, hogy kérjenek bocsánatot Izraeltől és Németországtól.

Nagy port kavartak azok a felvételek, melyeken a tajvani Kuang-fu középiskola diákjai náci öltözetben láthatóak. A Hsinchu városában működő intézmény hallgatói a képeken horogkeresztes lobogókkal a kezükben masíroznak, valamint egy papírtankon álló és náci karlendítést végző alak után menetelnek. Az iskolai rendezvényen készült fotókat egy Pixar Lu nevű felhasználó osztotta meg a Facebookon – adta hírül a Times of Israel vasárnap.

Az esetet követően Tajvan elnöki hivatala közleményt adott ki. „A történteket rendkívül nagy tiszteletlenségnek tartjuk a zsidókkal szemben, akik az áldozatai voltak az elnyomásnak a háború alatt. És ami még fontosabb, mindez rávilágít a történelem ismeretének hiányára” – szerepelt a szövegben, amely arra is felszólítja az oktatási hatóságokat, hogy a középiskolát kötelezzék a „megsértett országoktól” való bocsánatkérésre.

A teljes cikk a zsido.com-on olvasható.