Lesből támadtak a francia zsidó aktivistára

french attackEgy 24 éves fiatal francia zsidó aktivistát ismeretlenek bántalmaztak otthona közelében, az elmúlt napok Izrael-ellenes párizsi zavargásai után.

Egy férfiakból álló csoport lesből támadt a fiatalemberre, aki a bántalmazás következtében könnyebb sérüléseket szenvedett.

A Francia Zsidó Diákszövetség – Union of French Jewish Students – megerősítette a Le Monde értesülését, miszerint több tagjuk, közöttük a sértett neve, fotója és személyes adatai is illetéktelenül felkerültek egy antiszemita, Izrael-ellenes Facebook oldalra, ahol hajtóvadászatot hirdettek ellenük.

Ezek a zsidó fiatalok védték meg pár hete a Roquette utcai zsinagógában imádkozó embereket az utcán randalírozó, pogromra készülődő Hamász-szimpatizánsok rohamától. Múlt szombaton pedig negyven palesztin-barát tüntetőt tartóztattak le, amikor a párizsi Place de la Republique-on Izrael-ellenes illegális demonstráción csaptak össze a rendőrséggel.

Az elharapózó zavargások miatt a jeruzsálemi Jad Vasem Nemzeti Holokauszt Emlékközpont rendkívüli közleményt adott ki, amelyben felszólítja a világ valamennyi demokratikus kormányát, különösen Európában, hogy védjék meg zsidó polgáraikat a támadásoktól, és minden rendelkezésükre álló jogi és morális eszközzel tegyenek azonnali lépéseket az egyre erősödő antiszemitizmus megfékezésére.

Forrás: www.jta.org