Holokauszttagadó weboldalakat záratott be az ügyészség

Több weboldalt vonatkozásában intézkedett az Ügyészség, mellyel gátat vetett egy holokauszttagadó, gyalázkodó kiadvány terjesztésének, hozzájárulva a zsidó közösség és a történeti igazság védelméhez. A határozott, gyors döntés csaknem húsz weboldalt tesz elérhetetlenné, megakadályozva, hogy a bűncselekmény elkövetése folytatódhassék.

A Tett és Védelem Alapítvány kifejezi aggodalmát amiatt, hogy egyes érdekcsoportok a nemzeti összetartozás megbontásából, aljas indulatok szításából és ártatlan áldozatok emlékének megsértéséből kívánnak politikai és gazdasági hasznot húzni. A törvény szellemét érvényesítő döntés találkozik alapítványunk küldetésével. Megalakulásunktól fogva tevékenyen fellépünk minden gyűlöletkeltő, a társadalmat megosztó cselekedettel szemben. Tevékenységünknek köszönhetően eddig is több esetben váltak elérhetetlenné hasonló jellegű tartalmakat terjesztő oldalak és kiadványok.

A TEV bízik abban, hogy ez és a korábbi, hasonló célú intézkedések hosszú távon hatásosnak bizonyulnak, amennyiben maradéktalanul és sikeresen végrehajtják őket a hatóságok. A TEV feljelentése nyomán a kuruc.info ellen is született hasonló tartalmú, jogerős határozat, azt üzenve valamennyi gyűlöletkeltésre szakosodott szereplőnek, hogy az igazságszolgáltatás elkerülhetetlenül utoléri őket és megvédi a magyar közösséget megvetendő tevékenységüktől.

A Tett és Védelem Alapítvány reméli, hogy a büntetőeljárás az elkövető felelősségre vonásával zárul. Az ország közösségének állapota, a nyilvános érintkezést meghatározó beszéd és indulatok uralása közös ügyünk és felelősségünk.

[:]