EMIH Operatív Törzs: Kóser élelmiszer / Gyógyszer rendelés

A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben sem kell tartani attól, hogy a kóser élelmiszerellátásban zavarok keletkezhetnének. Mi több, a Hitközségnek kiemelt fontosságú küldetése a zsidó közösség kóser élelmiszerrel való ellátása. Ennek érdekében a következő lehetőségekről szeretnénk tájékoztatni az alábbiakban:

Az Óbudai Hitközségtől megnyílt a lehetőség napi kóser menüt rendelni. A szolgáltatás szintén nem csupán meleg ételre vonatkozik, hanem a rendelést a Kóser Semes Pékség termékeire is le lehet adni, illetve arra is van lehetőség, hogy gyógyszer kiváltásának igényével keresse Erdős Juditot a 06-30-222-1439-es telefonszámon, vagy a koshercatering@zsido.com e-mail címen. A benyújtott rendeléseket a hétfői, a szerdai és a pénteki napokon tudjuk a megadott címre kiszállítani.

Kóser Semes Pékség és a Kosher MeatUp étterem közös kezdeményezésével új házhozszállítási szolgáltatással kívánja segíteni mindazokat, akik – érthető okokból – nem szívesen hagynák el az otthonukat. A rendeléseket és az esetleges javaslatokat a rendeles@koserpekseg.hu e-mail címen, illetve a 06-70-946-4921-es telefonszámon tudják leadni.

Fagyasztott kóser húsra www.koserhus.com webshopon lehet rendelést leadni (ugyancsak házhoz szállítással).

Ismételten hangsúlyozni szeretnénk, hogy az EMIH fenntartásában álló zsinagógákban a megszokott kidusok a jövőben bizonyos korlátozások alá esnek, a borra és barcheszre mondott áldások után szimbolikus szeudát kínálunk. Arra szeretnénk kérni a közösségünk tagjait, hogy a különleges helyzetre való tekintettel, az ünnepi étkezéseket a következő időszakban inkább otthon, családi körben fogyasszák el. Ha bármilyen kérdése lenne, keresse az EMIH – Magyar Zsidó Szövetség operatív törzsét a muveletitorzs@zsido.com e-mail címen, vagy a +36/30-725-0364 telefonszámon.

Kívánunk minden kedves barátunknak jó egészséget és áldást az elkövetkező időszakra!

 

Budapest, 2020. 03. 17.

EMIH Operatív Törzs