Botrány: Katar megszegte a zsidó szervezeteknek korábban tett ígéreteit

Katar mégsem engedélyezi a főtt kóser ételeket és a zsidók nyilvános imádkozását a világbajnokság ideje alatt.

Zsidó szervezetek azt állítják, hogy bár Katar másként ígérte, nem engedi, hogy főtt kóser ételt áruljanak vagy kínáljanak a vasárnap Dohában kezdődő FIFA-világbajnokság látogatóinak. A Jerusalem Postnak nyilatkozó zsidó szervezetek forrásai szerint Katar megszegte azt az ígéretét is, hogy a játékok ideje alatt engedélyezi a zsidó imaórákat Dohában.

„Azt ígérték, hogy engedélyezik az imahelyek kialakítását, hogy a játékokra érkező vallásos zsidóknak legyen imahelyük” – mondta a Postnak egy zsidó szervezet képviselője.

„Nemrég azt mondták nekünk, hogy betiltották a zsidók számára az imahelyeket, mert nem tudják biztosítani azokat”.

Különböző források szerint becslések szerint több mint 10 ezer vallásos zsidó érkezik Dohába Izraelből és a világ minden tájáról, hogy megnézze a játékokat.

A zsidó szervezeteknek azt ígérték, hogy kóser ételeket főzhetnek, beleértve a kóser húst is, de jelenleg csak a hideg bagel szendvicsek árusítását engedélyezték.

Egy másik forrás szerint gazdag amerikai zsidók több csoportja azt tervezte, hogy Dohába megy, de lemondták az előkészületeket, mivel azt mondták, hogy nem éreznék magukat biztonságban, és nem tudnának mit enni.

 

forrás