Antiszemita üzeneteket küldött az izraeli MMA harcosnak, kiütötték a ringben

A pórul járt kazah bunyós még a mérkőzés előtt provokálta zsidó riválisát. Nem kellett volna.

Egy izraeli MMA harcos kiütéses győzelmet aratott egy kazah ellenfele ellen, aki antiszemita üzeneteket küldött neki a mérkőzés előtt.

Rafael Aronov, aki rendőrként is dolgozik, az Instagramon fenyegető privát üzeneteket kapott ellenfelétől, Iljas Szadikovtól, amelyek között egy Hitler-kép is szerepelt, a „Megégetlek, mint ezt a fickót” üzenet kíséretében.

A 23 éves Szadikov a március 9-i izraeli World Combat Championship küzdelme előtti napokban azt is írta zsidó ellenfelének, hogy „megöllek te k*rva”, és „szereted a német zenét?”.

Aronov, akinek családtagjai túlélték a holokausztot, úgy döntött, hogy nem reagál a fenyegetésekre, hanem képernyőfotót készített róluk, és megosztotta egy izraeli hírcsatornával.

A 14-es csatornának elmondta, hogy „inkább az arénában válaszolt”, és hogy a győzelem „kettős győzelem” volt számára az antiszemita üzenetek miatt. Elmondta, hogy az MMA-sportolók között a meccsek előtt megszokott a „trash talk”, de Szadikov üzenetei „átléptek egy határt”.

„Ebben az esetben az ellenfelemről kiderült, hogy egy antiszemita személy, aki körülbelül két héttel a küzdelem előtt küldött nekem egy Hitler-képet, és azt mondta, hogy meg fog égetni, ahogy Hitler megégette a zsidókat. Vannak határok, amelyeket nem szabad átlépni, és vannak dolgok, amelyekért nincs bocsánat” – mondta.

A küzdelem körülbelül öt percig tartott, és Aronov megnyerte első MMA bajnoki övét.

A győzelem után az izraeli harcos kezet fogott Szadikovval, és az Instagramon kifejtette, hogy „számomra mindig fontos mind győzelemben, mind vereségben, hogy [sportszerű] legyek és kezet fogjak a csata után”.

Szadikov az Instagramon támadta a bírókat, és azzal vádolta őket, hogy befolyásolták a küzdelem kimenetelét, és visszavágót kért Kazahsztánban.

 

forrás