Anglia: 17 millió dollár a zsidó intézmények védelmének megerősítésére

angliaA brit belügyminiszter hangsúlyozta: „sajnos a zsidó közösség túl jól ismeri, milyen terrorfenyegetettségben élni”.

Komoly ígéretet tett az Egyesült Királyság belügyminiszteri posztját betöltő Amber Rudd a zsidó intézmények biztonságával kapcsolatban. A politikus 17 millió dolláros összeggel támogatná a közösség iskoláinak, óvodáinak és zsinagógáinak fokozottabb védelmét a közeljövőben – adta hírül a Jewish Telegraphic Agency.

Rudd múlt héten fogalmazta meg ígéretét egy, a brit parlamentben tartott konferencián. Elmondása szerint azután döntött a magasabb fokú biztonsági intézkedések bevezetése mellett, hogy összesen 924 antiszemita incidens, köztük 86 erőszakos támadás híre jutott el hozzá az elmúlt időszakban.

„Hadd tisztázzam: egyetlen ilyen támadás is túl sok. Sajnálatos módon a zsidó közösség túl jól ismeri már, hogy milyen a gyűlöletcselekményektől való fenyegetettségben élni” – mondta Rudd.

Továbbá hangsúlyozta: „Nagyon komolyan vesszük a zsidó közösség biztonságának kérdését, és továbbra is minden lehetséges intézkedést megteszünk, hogy garantáljuk ennek a közösségnek a biztonságát – ahogy az összes többinek is” – fogalmazott beszédében a belügyminiszter.

zsido.com

Kép forrása: The Telegraph