A „néppárti” Jobbik és a szélsőséges portál továbbra is együttműködik

Médiatámogatók: Kuruc.info, Barikád, Hunhír...

Médiatámogatók: Kuruc.info, Barikád, Hunhír…

Nincs ellentmondás aközött, hogy a Jobbik majálisán a Kuruc.infót reklámozza, és a „néppárti fordulat” között – állítja Apáti István, a Jobbik alelnöke.

Egyre világosabb, hogy csak üres ígéret volt Vona Gábortól a „vadhajtások lemetszése”. Azt már a pártelnök is elismerte, hogy valós következményei nem lesznek a pártban a szélsőséges magatartásoknak, csupán megkérik a tagokat, hogy fogják vissza magukat.

Most a beígért mérséklődés miatt elégedetlenkedő szélsőségesek kaptak egy újabb gesztust: a Jobbik majálisának egyik médiatámogatója a Kuruc.info. Mindez azért is furcsa, mert egy múlt heti interjúban a Jobbik pártigazgatója, Szabó Gábor azt állította, nem is tudják, ki a Kuruc.infó kiadója, csak az e-mail-címét ismerik, ahova más sajtótermékekhez hasonlóan el szokták küldeni a közleményüket.

Mint mondta, ugyanígy kerültek fel a párt hirdetései is a szélsőséges portálra, amelyekért a Jobbik nem fizetett – bár ez utóbbiban nem lehetünk biztosak, tekintve, hogy a Jobbik a parlamenti pártok közül egyedüliként tartja titokban, hogy pártalapítványa kiknek juttat közpénzt.

Amikor az újságírók rákérdeztek, Apáti István alelnök nem is próbálta megmagyarázni az ellentmondást a „néppárti fordulat” és a Kuruc.infóval való együttműködés között. „Annak, hogy egy rendezvény logójában, meghívójában, egy rendezvény meghirdetésének szövegében esetleg szerepel a Kuruc.infó nevű hírportál, semmi összefüggése nincs a néppárti vagy radikális párhuzammal vagy esetleges, látszólagos ellentétpárral. „Tehát én ebben az esetben semmiféle ellentmondást nem látok” – jelentette ki Apáti István. A választ nehéz másként értelmezni, mint úgy, hogy Apáti nem tartja szélsőségesnek a portált.

A Kuruc.infó kapcsán egyébként jogsegélyért fordultak a magyar hatóságok az Egyesült Államokhoz. A portálon ugyanis számos alkalommal valósították meg a nemzetiszocialista rendszer által elkövetett népirtás tagadását, személyiségi jogok megsértését, valamint a közösség elleni izgatás bűncselekményét. A portál bejegyzője, Varga Béla jelenleg is az FBI körözése alatt áll életveszélyes fenyegetések miatt.

Apáti István szerint mindezek a magatartásformák nem állnak ellentétben a Jobbik új, „néppárti” értékrendjével.