A Chelsea mellett a New England Revolution futballklub is csatlakozik idén az Élet Menetéhez Lengyelországban

Két profi labdarúgócsapat, egy angol és egy amerikai is delegációt küld idén a nemzetközi Élet Menetére.

A Chelsea és a New England Revolution pár napja jelentette be, hogy közel 30 tagú küldöttséggel fognak részt venni a május 2-ai rendezvényen Lengyelországban, ahol 50-nél is több ország képviselője, közel 10,000 ember fog csendben felvonulni Auschwitzból Birkenauig a holokauszt áldozataira emlékezve.

A közös delegáció tagjai között megtalálható a Chelsea elnöke, Eugene Tanenbaum, a vezérigazgatója Guy Laurence, volt menedzsere, Avram Grant, a klub nagykövete, Steve Redgrave és az U18-as akadémia hat játékosa. A Revolution részéről Brian Bilello a klub elnöke, és Charlie Davies nagykövet várható.

A két futball csapat eddig is elszánt munkát folytatott az antiszemitizmus és diszkrimináció elleni harcban; és a Chelsea tulajdonosához, Roman Abramovicshoz hasonlóan az amerikai csapatot igazgató Kraft család is aktív résztvevője a gyűlölet-ellenes megmozdulásoknak.

„Megtisztelő a New England Revolution csapata számára, hogy csatlakozhat az idei Élet Menetéhez, amely emléket állít azoknak, akik életüket veszítették a Holokauszt során”

— fogalmazott Brian Bilello, a klub elnöke.

„Mi több mint egy évvel ezelőtt döntöttünk úgy, hogy egy olyan kezdeményezést indítunk útjára, mellyel igyekszünk felhívni a figyelmet az antiszemitizmus elleni harcra”

— hangsúlyozta a médiának adott nyilatkozatában a Chelsea igazgatója, Eugene Tenenbaum, aki szintén megtisztelőnek nevezte a lehetőséget, hogy immár második alkalommal csatlakozhatnak a fontos eseményhez.

(Forrás: JNS, JTA)