A CDU fellép a BDS ellen – az ADL megköszöni

Hü, mennyi hárombetűs szó egy címben.

Az antiszemitizmus ellen küzdő amerikai Anti-Defamation League (ADL) köszönetét fejezte ki Németország kancellárja, Angela Merkel és pártja a Kereszténydemokrata Unió (CDU) felé, amiért fellépnek az Izrael bojkottját hirdető BDS mozgalom ellen, és rámutatnak a mozgalom ideológiájának és tevékenységének antiszemita jellegére.

“Akik ma a BDS zászlaja alatt az izraeli termékek és szolgáltatások bojkottjára szólítanak fel, ugyanazt a nyelvet beszélik, mint azok, akik egykor azt követelték az emberektől, hogy ne vásároljanak zsidó üzletekben. Ez nem más, mint durva antiszemitizmus.” – áll a CDU közleményében.

“Rendkívüli jelentőségű, hogy Németország legnagyobb és komoly erkölcsi tekintéllyel bíró pártja egyértelművé tette a BDS mozgalom és az antiszemitizmus közötti kapcsolatot.” – mondta Jonathan Greenblatt, az ADL igazgatója. “Egy olyan időszakban, amikor az Izrael elszigetelésére és létjogosultságának megkérdőjelezésére tett kísérletek egyre erősebbek, fontos, hogy a társadalmi vezetők állást foglaljanak és megszólaljanak” – tette hozzá.

Merkel a német hitközség rendezvényén

Merkel a német hitközség rendezvényén

Merkelre egyre nagyobb nyomás nehezedik, hogy pártja irányvonalát a jelenleginél jobbra pozícionálja a közelgő választások előtt. Erről tanúskodnak közelmúltbeli megszólalásai, melyekben a megszokottnál keményebb hangon követelte a bevándorlók integrációját, és felszólalt a csador közterületen való viselése ellen.

A teljes cikk a zsido.com-on olvasható.