70 millió forint állami támogatást kap szállásfejlesztésre a neonáci-nyilas Kitörés túra szervezője

Egy „bakancsos turistaház” felépítésére fordítják a támogatást.

 

 

Több figyelemre méltó cég is szerepel a a Kisfaludy Program 2023-as pályázati nyertesei között – írja a 24.hu a a Kisfaludy 2030 Zrt. honlapján nemrég megjelent 2477 oldalas dokumentum alapján.

A programban eddig 711 millió 647 ezer forint egyedi turisztikai támogatást osztottak ki, a portál pedig arra hívja fel a figyelmet, hogy szállásfejlesztés címen

  • 194 millió forintot kapott a Fehérvár FC elnöke, Garancsi István, Csányi Sándor OTP-elnök és Hernádi Zsolt Mol-elnök-vezérigazgató cége, az A8 Palace Hotel Zrt.,
  • 70 millió forintot nyert a Hazajáró Honismereti és Turista Egylet,
  •  a székelyudvarhelyi Hegyalja Srl-nek pedig 40 millió forintos támogatást ítéltek meg.

Az a dokumentumból nem derül ki, hogy a támogatásból hol és mi épül, de a Hazajáró Honismereti és Turista Egylet a Kitörés túra szervezője, vezetője Kenyeres Oszkár, képviselője pedig Schödl Dávid és az a Moys Zoltán, akinek cége, a Dextramedia Kft. 2011 és 2021 között csak az MTVA-val mintegy 772 millió forint értékben szerződhetett.

A 24.hu kérdésére a a Hazajáró Honismereti és Turista Egylet úgy válaszolt, hogy a 70 millió forintot egy „bakancsos turistaház” felépítésére fordítják.

Neonáci, hungarista és más szélsőjobboldali szervezetek (antifasiszta ellentüntetésektől kísérve) minden évben megemlékeznek arról, hogy 1945. február 11-én a budai Várba szorított német és magyar egységek megpróbáltak kitörni a szovjet ostromgyűrűből. Ezt nevezik „becsület” napjának, amelyre idén is megemlékeztek. A magyar állam eközben már csaknem 60 milliárd forint támogatást vont vissza. 2023 januárjában 41 nyertestől vettek el 56 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást, a mostani körben 2,28 milliárdtól fosztottak meg nyerteseket.

 

 

forrás