Köves Slomó: „Visszataszító és gyűlöletkeltő” plakátok

Budapest több pontján jelent meg antiszemita plakát Dezső Andrásról és Miklósi Gáborról. A Tett és Védelem Alapítvány mellett Niedermüller Péter VII. kerületi polgármester is feljelentést tesz.

Visszataszítónak és gyűlöletkeltőnek tartom őket

 

 

– írta Köves Slomó, az Egységes Magyar Izraelita Hitközség vezetője a hvg.hu megkeresésére az két indexes újságíróról készült plakátokról. Hozzátette, fontosnak tartja és támogatja, hogy a Tett és Védelem Alapítvány feljelentést tesz az ügyben, közösség tagja elleni erőszak miatt. Niedermüller Péter VII. kerületi polgármester a hvg.hu-nak azt írta, közösség elleni izgatás miatt ők is feljelentést tesznek.

Megkerestük a BRFK-t, hogy indítottak-e nyomozást az antiszemita plakátok miatt, egyelőre nem kaptunk választ.

hét végén jelent meg Budapesten több olyan plakát, amely a Dezső Andrást és Miklósi Gábort izraeli zászló előtt ábrázolja, „Mi is a határon túlról jöttünk” felirattal. Azt nem tudni, ki készítette a plakátokat, amelyen az Index logója is látható a „Konstans rinyálás, látens magyarellenesség, hazaárulás” felirat mellett.

Miklósit múlt héten több kormányoldali médium is támadta, miután nem állt fel az Ismerős Arcok Nélküled című száma alatt. A Mi Hazánk Mozgalom közösség elleni uszításért beperelte, Dezsőt pedig azért támadta, mert készített egy videómontázst, amelyben a szám egy koncertfelvételét és menekültekről szóló képeket vágott össze. Karácsony Gergely főpolgármester tegnap azt ígérte, eltávolíttatja a plakátokat.

forrás: hvg