Gázkamrával fenyegette zsidó diákjait egy brit tanár

Az iskola azonnal elbocsátotta tanárát, aki zsidó diákjait azzal probálta házifeladatuk megirására buzdítani, hogy megfenyegette őket, amennyiben nem teszik, „gázkamrákhoz szállíttatja őket.”

 

 

A The Daily Mail számolt be először a botrányról. A lap információi szerint a London-kozeli Newberries Primary School tanára állitólag azt mondta diákjainak, hogy csak „viccelt,” es arra kérte őket, ne szóljanak erről senkinek. Az eset mégsem maradt titokban, gyorsan elterjedt a hír a Whatsappen, és az iskola néhány nappal az eset után meg is vált az érintett kollegájától.

A lap információi szerint a 28 fős osztályból 11-en voltak zsidók. A meg nem nevezett tanár állitólag egy ügynökségen keresztül dolgozott, és nem volt határozatlan idejű szerződése az iskolával.

“Megerősithetjuk, hogy a múlt heten felhivták a figyelmüket egy állitólagos rasszista megjegyzésre, amit az iskolánkban dolgozó tanár tett. Az esettel kapcsolatban azonnal reagáltunk, es a vezetőségünk teljeskorű nyomozást inditott az ügyben.”

— nyilatkozta az iskola szóvivője.

 

forrás: neokohn