Berlin: a TEV az európai zsidó szervezetek biztonsági megbeszélésén

Nyolcadik alkalommal került megrendezésre 2017. január 16-án European Forum on Antisemitism néven az európai zsidó vezetők biztonsági értekezlete az AJC (American Jewish Committee Berlin Ramer Institute) és a FES (Friedrich Ebert Stiftung) szervezésében.

berlin tev

Diedre Berger, az AJC berlini irodavezetője, Szalai Kálmán, a TEV titkára

 

A rendezvénynek otthont adó Friedrich Ebert Alapítvány kezdeményezésére a  mostani értekezleten kiemelten foglalkoztak a kormányok és törvényhozó szervek antiszemitizmusra adott válaszaival, intézkedéseivel. A rendezvényen a norvég parlament képviselője számolt be a törvényhozásuk felé terjesztett akciótervről, mellyel az országukban tapasztalható antiszemita jelenségeket kívánják visszaszorítanini.

 

Az EBESZ antiszemitizmus elleni fellépésért felelős elnöki különmegbízott, Andrew Baker rabbi tartott beszámolót az antiszemitizmus definícióját meghatározó szakmai vitáról és annak eredményéről.

A rendezvény alkalmat adott arra, hogy az egyes országok képviselői beszámoljanak tapasztalataikról, helyzetképed adjanak adjanak a közösségeik előtt álló biztonsági kihívásokról és nehézségekről, valamint az antiszemitizmus elleni fellépés gyakorlatáról.

berlintev

Ralf Melzer FES projektvezető és Szalai Kálmán, a TEV titkára

A rendezvényen a TEV képviseletében Szalai Kálmán, a szervezet titkára vett részt, ahol a szervezőkkel folytatott megbeszéléseken túl, tájékoztatást adott a magyarországi tapasztalatokról és a hamarosan megjelenő TEV által kezdeményezett két kutatás állásáról.

 

[:]