Antiszemita nézeteket hangoztató amerikai professzor kapott rangos kitüntetést

Rabab Abdulhadi, a San Franciscó-i Állami Egyetem oktatója kapta az Egyetemi Oktatók Amerikai Egyesületének (AAUP) Georgina M. Smith-ről elnevezett díját.

 

A díjazott tanár munkásságában feltűnően sok Izrael-ellenes, palesztin terroristákat dicsőítő és a zsidó állam eltörlését követelő anyagot lehet találni, melyeket tanítványaival osztott meg.

„A professzor a Hamasz által irányított egyetemekkel épített ki kapcsolatokat, elbagatellizálta az izraeli gimnazisták elrablását és meggyilkolást és támogatta a gyűlöletbeszédet. Abdulhadi 2014-ben megalapította az egyetem „Palesztinai Akadémiai- és Munkadelegációját”, melynek tagjai olyan, az Egyesült Államok által is terroristának tartott személyekkel találkoztak, mint Leila Khaled vagy Raed Szalah sejk” – áll a Canary Mission nevű, akadémiai antiszemitizmust és Izrael-ellenességet vizsgáló szervezet jelentésében.

A terroristák felkarolása mellett kifejezetten antiszemita kijelentéseket is tett az oktató. „Azok a zsidók, akik támogatják Izrael létezését – és a legtöbb zsidó ilyen – nem szívesen látott személyek sem az egyetem egészében, sem annak egyes programjain” – állította. Véleménye nagy feltűnést keltett és egy peranyag része is lett, mely a San Franciscó-i Állami Egyetemen elharapódzott zsidóellenességet leplezte le.

Az intézmény végül visszavonulót fújt és kiadott egy nyilatkozatot, mely szerint a „cionizmus fontos részét képezi a zsidó hallgatók identitásának”, továbbá elkülönített 200 000 dollárt egy olyan oktatási program elindítására, mely a „vélemények sokszínűségének fontosságát hangsúlyozza”.

Ezzel együtt Abdulhadi Twitter-üzenetben nyugtatott meg mindenkit, hogy továbbra is a gyűlölködők oldalán áll: „A cionistáknak NINCS helyük az egyetemünkön” – írta követőinek.

A professzor egyébként a BDS-mozgalom egyik alapító tagja, továbbá ő igazgatja az Arab és Muszlim Etnikumok és Diaszpórák Kezdeményezés (AMED) nevű szervezetet, melynek egyik rendezvényére a diákok olyan posztert készítettek, melyen „Az én hőseim mindig gyarmatosítókat öltek” felirat állt, utalva a zsidókra és az izraeliekre.

Ezek után nem meglepő, hogy Abdulhadi pártfogolta Mohammad Hamadot, az egyetem egyik hallgatóját, aki egy késsel fényképezkedett a következő felirattal: „Szeretem ezt a pengét … ezzel akarok megkéselni egy izraeli katonát”. Ezen felül Hamad nyilvánosan fenyegette az egyetemen tanuló zsidó és izraeli diákokat, illetve a velük szimpatizálókat.

Mindebből láthatjuk, hogy a professzor valóban megérdemelte a „kölcsönös megértést elősegítéséért” neki ítélt akadémiai díjat…

forrás: zsido.com