Aljas antiszemita uszítás a római parti hoteltulajdonostól

A Római Partért Egyesület posztja

Római-partért Egyesület nevű – ártéri hoteltulajdonosokat tömörítő – szerveződés facebook oldalán osztott meg elképesztően aljas antiszemita uszítást a tervezett gát elleni tiltakozásul.

Érvek helyett azonban rosszemlékű, hetven évvel ezelőtti antiszemita toposzokat vettek elő, amellyel sikerült magukra haragítani még a követőiket is.

A római parti házak csillaggal való megjelölésével fenyegetőző hoteltulajdonos  előszeretettel oszt meg oldalán megbélyegző  tartalmakat.

Az ártérre épített szálloda tulajdonosa, Egri Gábor, az egyesület alelnöke ellenzi leginkább a gát megépítését, rosszízű és alaptalan párhuzamba állítva a gettófallal. A szálloda közvetlenül a parti sétányra épült, és árvízi szempontból a leginkább érintett épületek közé tartozik, annál is inkább, mivel nem gondoskodtak saját gát építéséről, töltésről  vagy betonfalról.

A jól bevált, ám mára szerencsére szalonképtelen zsidózás azonban ebben az esetben sem fogja helyettesíteni a stabil alapokon álló racionális döntéseket. Mindezeken túl a TEV jogi eljárást kezdeményez a a zsidó közösség méltósága elleni megnyilvánulás miatt.

Az egyesület adatai: http://www.helyicivil.hu/r/egyesulet-a-romai-partert-budapest
Fb oldala: http://www.helyicivil.hu/r/egyesulet-a-romai-partert-budapest