A Ku-Klux-Klan volt főnökét évtizednyi gyűlölködés után rúgta ki a Twitter

A közösségi oldal letiltotta a Ku-Klux-Klan volt vezetője, David Duke fiókját, aki holokauszt-tagadó tartalmakat is terjesztett – írja a hvg.hu.

David Duke több mint tíz éve terjeszthette rasszista nézeteit a közösségi oldalon. Már 1999-ben arról beszélt, hogy az internet segít majd egy „fehér forradalom” kirobbantásában. Azóta zavartalanul terjeszthette a fehér felsőbbrendűséget hirdető nézeteit. Most azonban a közösségi oldalak mintha megálljt parancsolnának neki – írja a lap.

A Twitter pár napja jelentette be, hogy végleg felfüggeszti David Duke fiókját, mert visszatérően megszegte a közösségi oldal gyűlölködés elleni szabályait. A YouTube már egy hónapja betiltotta a fiókját, a Facebook pedig két éve, miután Duke részt vett a Charlottesville-i rasszista tüntetésen.

Ebben az egyik utolsó posztjában a koronavírus-járványt próbálja összekötni Izraellel, valamint a „globális cionista elittel”.

David Duke 2009-ben hozta létre a Twitter-fiókját, amelynek több mint ötvenezer követője volt. Rendszeresen osztott meg antiszemita és rasszista összeesküvés-elméleteket. Utolsó Twitter-bejegyzésében éppen egy holokauszt-tagadóval készített interjút osztott meg – írja a hvg.hu.

forrás: neokohn