„Zsidó parancs a szándékos rákosítás” – antiszemita posztok a jobbikos Turóczi Lajostól

Lajos TurócziTuróczi Lajos a Jobbik jászalsószentgyörgyi elnöke májusban több antiszemita bejegyzést tett közzé Facebook oldalán.

Május 6-án például a „Magyar Pálos Trend”zsidóellenes hivatkozását osztotta meg. A kissé zavaros összeesküvés elmélet lényege, hogy „Izrael szándékosan rákkeltő anyaggal terítette be Magyarországot májusi 1-én. „IZRAEL CHEMO MÉRGE MAGYAROKRA!!!… ZSIDÓ PARANCS A SZÁNDÉKOS RÁKOSÍTÁS!!!… Újabb több száz CHEMTRAIL-csík terítette be Magyarországot!!! Miért okoznak rákot szándékosan? Legutóbb a május 1-i hosszú hétvége előtt volt ennyire intenzív mérgezés! Lehet összefüggés, hogy megint rengeteg ember lesz a szabadban?….. ez már tényleg összeesküvés (katonai gyakorlat!!!)…csak éppen a hülyék még mindig képtelenek elhinni, hogy az Isten gyilkos zsidók ilyenre képesek!!!…”

Május 4-én pedig a következő hivatkozást tette közzé: „Ellenállás: Egy újabb pályázat, amelyből faji alapon zárták ki a magyart – csak zsidóknak jár a pénz”. Az eredetileg a kuruc.infon márciusban megjelent cikk már egy jó ideje kering az interneten szélsőjobboldali körökben. A cikk szerint a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány zsidó iskolák, óvodák eszközfejlesztésre kiírt pályázata diszkriminatív és „faji alapú”, mert a „gazdanép iskoláira” nem írta ki.