Lemostuk a gyalázatot

Állampolgári bejelentés érkezett szeptember 11-én, hétfőn a Tett és Védelem Alapítványhoz. A bejelentés egy fényképet tartalmazott a Gazdagrét nevű Facebook-csoportból, egy buszmegállót ábrázolt, aminek a burkolatára festékszóróval ezt a feliratot firkálták: „Pusztulj rohadt zsidó Soros!”.

A Tett és Védelem Alapítvány az ilyen bejelentések esetén fontosnak tartja, hogy a hivatalos szervekhez forduljon, de legalább ennyire fontos számunkra az is, hogy az antiszemita feliratokat gyorsan és hatékonyan eltávolítsuk. A Facebook-poszt alatti kommentekből kiderült, hogy a gazdagrétiek már több helyen jelezték ezt a mocskolódó rongálást, de érdemi választ vagy intézkedést nem tapasztaltak.

Mivel egy ilyen felirat eltávolításához már kevés a szerves oldószer, alapítványunk munkatársai szakértő segítségét kérték. Csöllei Balázs, a Press-Tech Cleaning tulajdonosa sietett segítségünkre, professzionális eszközeivel és szakértelmével ragyogó tisztává varázsolta a buszmegállót. Az alapítvány és a gazdagrétiek nevében is köszönjük neki!

A tisztítás nagyjából egy órát vett igénybe. Ezalatt többen is odajöttek munkatársainkhoz, és kifejezték örömüket és köszönetüket. Jó volt megtapasztalni, hogy a zsidózás és a gyűlöletkeltés ekkora ellenállással találkozik, és bár jól látszik, hogy egy ember egy festékszóróval elég komoly kárt tud okozni, de örömteli, hogy sokkal többen vannak, akik tenni is hajlandóak a fizikai és a mentális mocskolódás ellen. Külön kérték, hogy a környéken több helyen is látható szívecskét őrizzük meg. Mivel értékelésünk szerint ez a szimbólum nem hordoz antiszemita jelentést (sőt), ezért ennek a kérésnek örömmel eleget tettünk.