Jeruzsálemben megrendezett nemzetközi konferencián mutatkozott be a Tett és Védelem Alapítvány küldöttsége

Budapest – Negyedik alkalommal került megrendezésre az Antiszemitizmus elleni harc világfóruma (The 4th International Conference of the Global Forum for Combating Antisemitism) az izraeli külügyminisztérium szervezésében május 28. és 30. között. A konferencián az antiszemitizmusról, annak megjelenési formáiról és az ellenük való fellépés lehetőségeiről tárgyaltak a világ számos pontjáról meghívott résztvevők. A téma megvitatására plenáris üléseken, valamint – az egyes szakmai területek részletesebb kifejtésére – szekcióüléseken került sor, ahol a tapasztalatcserén túl, fontos gyakorlati ismeretek átadására nyílt lehetőség.

jeruzsalem_konferencia2A Tett és Védelem Alapítványt Heisler András kurátor és Szalai Kálmán ügyvezető képviselte a konferencián, akik az Európai Unió és az Internet, média szekció (Antisemitism in the EU and Western Europe region és az Antisemitism in the Internet and in the Media) munkájában vettek részt. Magyarországról jelen voltak még a Mazsihisz képviselői, valamint a magyar kormány képviseletében Dr. Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, aki a megnyitó alkalmával elhangzott felszólalásában a kormány eddigi lépéseiről tájékoztatta a hallgatóságot.

A konferencia remek lehetőséget biztosított a Tett és Védelem Alapítvány számára a nemzetközi bemutatkozásra, küldetésének és céljainak megismertetésére, valamint a hazai helyzettel kapcsolatos álláspontjának kifejtésére. A konferencia résztvevői üdvözölték a kezdeményezést, mellyel egy új, a magyarországi zsidó közösségek mindegyikének részvételével létrejött civil szerveződés jelent meg az antiszemitizmus elleni hatékonyabb küzdelem feladatával.