Elég az Izrael-ellenes palesztin gyűlöletkeltésből

Jason Greenblatt, az Egyesült Államok nemzetközi tárgyalásokért felelős különmegbízottja kedden elítélte a palesztin vezetők Izrael-ellenes gyűlöletkeltését.

Greenblatt Twitteren utalt egy videóra, melyben a Hamász vezető tagja, Fathi Hammad a diaszpórában élő arabokat zsidók meggyilkolására szólítja a világ minden táján.

„Amikor békéről esik szó, gyakran hallunk szlogeneket. De nekünk a valósággal kell foglalkoznunk – íme egy valóság. Nézzétek ezt a videót. Kérlek. Amíg ezt a GYŰLÖLKÖDŐ ideológiát fel nem számoljuk, ez a béke útjában álló egyik legnagyobb kihívás”

— írta Greenblatt.

„Ha valóban békét akarunk, el kell távolodnunk a szlogenektől, és többet kell megtudnunk a konfliktusról és annak számos kihívásáról. A Hamász tisztviselője azt mondja ebben a videóban, hogy meg kell TÁMADNI, le kell MÉSZÁROLNI és meg kell GYILKOLNI minden ZSIDÓT a bolygón, és soha nem fogják elismerni Izraelt. Milyen szlogen ez már?”

A Hamász terrorszervezet hétfőn hivatalos közleményben igyekezett elhatárolódni Hammad kijelentéseitől.

A terrorszervezet honlapján megjelent nyilatkozat szerint Hammad múlt pénteki “Visszatérés Menete” tüntetéseken elhangzott szavai

„nem tükrözik a mozgalom hivatalos álláspontját, amely kimondja, hogy nekünk a megszállás miatt van konfliktusunk, amely elfoglalja a földünket és szent helyeinket, és nem a zsidókkal a világban, vagy a judaizmussal, mint vallással.”

A terrorszervezet politikai szárnyához tartozó Hammad, aki tüzes és felbujtó beszédeiről hírhedt, pénteken a következőt mondta:

„Elfogyott a türelmünk. A robbanás határán vagyunk. Ez a harc még nem ért véget, az ellenségeink arcábra robbanunk, Isten segítségével és dicsőségére. Ez a robbanás nem csak Gázában lesz, hanem Ciszjordániában és külföldön is, ha Isten is úgy akarja. Testvéreink a világban még felkészülnek, próbálnak felkészülni, bemelegíteni. 7 millió palesztin a világban, ti mindannyian, elég volt a bemelegítésből. A zsidók ott vannak mindenhol, meg kell támadnunk őket, mészároljuk, öljük meg őket, ha Isten engedi. Elég volt a bemelegítésből”

forrás. neokohn